10 musthaves voor golfbeginners

1. Golfhandschoen

Golfhandschoenen zorgen voor meer grip op de club. Zeker als het warm is of als je zenuwachtig bent, kan een handschoen prettig zijn. Vaak heb je de neiging om een stevigere grip te hebben als je bang bent dat je club uit je hand zwaait, maar dat verslechtert je spel. Vandaar dat een golfhandschoen handig is om standaard mee te nemen. Ook kan het dragen van golfhandschoenen helpen met blaren voorkomen. Vaak krijgen golfers deze door te hard in de golfclub te knijpen.

2. Tees

De tee is een klein hulpmiddel dat golfers kunnen gebruiken bij het afslaan. Het is een klein pinnetje met een brede bovenkant waar de bal op rust. Hierdoor heeft de bal een verhoogde positie, waardoor je makkelijker de bal raakt bij het afslaan.

3. Pitchfork

Als je een goede golfbal op de green slaat, ontstaan er soms kleine deukjes of indrukkingen. Dit soort deukjes noem je pitchmarks. Het is niet erg als dit gebeurt, maar het is wel zo netjes om de green dan te repareren, zodat de rol van de golfbal niet beïnvloed wordt. Op dat moment komt de pitchfork van pas. Je steekt de pitchfork in de rand van de pitchmark en duwt de bodem omhoog richting het midden van de mark. Hiermee maak je de indrukking weer gelijk zodat het gras zich sneller herstelt.

4. Marker

Een marker is een soort muntje dat je op de plek van jouw golfbal legt wanneer een andere golfer gaat spelen. Door een marker neer te leggen, ligt jouw golfbal voor je medespeler niet in de weg. Er zijn allerlei soorten markers, soms zitten ze ook aan je handschoen of pet vast.

5. Golfballen

Golfballen zijn er in elke kleur en zijn er in verschillende soorten materiaal. Je hebt dus veel keuze bij het aanschaffen van nieuwe golfballen. Je hoeft zeker niet gelijk de beste golfballen aan te schaffen. Sterker nog, er zijn ook tweedehands golfballen die je kunt kopen. Dit maakt het aanschaffen een stuk goedkoper, wat toch wel prettig is als je ze verliest.

6. Zonnebrand

Ook zonnebrand is handig om mee te nemen. Niet heel bijzonder, maar wel nuttig om bij je te hebben. Zeker als je met lekker weer gaat spelen. Bescherm jezelf tegen de zon en smeer je regelmatig goed in!

7. Pet/hoed

Naast zonnebrand kun je ook een pet of een hoed dragen tegen de zon. Niet alleen beschermt dit je huid tegen de zon, maar het kan je ook helpen om beter over de baan te kijken bij felle zon. Veel golfclubs hebben een winkel waar je leuke golfpetjes kunt aanschaffen.

Lakeballs, oftewel tweedehands golfballen, zijn vaak een stuk goedkoper en ook van prima kwaliteit

8. Kleding

Draag comfortabele, luchtige kleding. Je hoeft niet per se golfkleding aan te schaffen om te beginnen met golfen. Ademende sportkleding is goed genoeg om te beginnen. Wel kun je in gedachten houden dat golfkleding speciaal voor de sport gemaakt is en dat dit je spel kan bevorderen.

Wil je meer weten over wat je moet dragen tijdens het golfen? Lees hier meer over kledingtips.

9. Schoenen

Zorg dat je goede, comfortabele (golf)schoenen hebt als je gaat spelen. Let erop dat je golfschoenen geen spikes of noppen hebben, maar dat je wel voldoende grip hebt tijdens het swingen en lopen.

10. Golfset

Een set golfclubs is essentieel om de golfsport te spelen. Als beginnende golfer is het zeker niet nodig om zelf golfclubs aan te schaffen. Vaak kun je die bij de golfbanen lenen of huren. Ook hoef je hierbij niet elke bestaande golfclub in je tas te hebben. Voor een beginnende golfer is het aan te raden om een driver, ijzers, wedges en een putter te hebben. Je mag maximaal 14 golfclubs in je tas hebben. Voor elke afstand heeft een golfer een speciale golfclub. Maar meestal, als je beginner bent, is het hebben van een driver, ijzer 7, ijzer 9 en een putter al genoeg.

5x Nice to have

Deze items zijn zeker geen vereiste als je gaat golfen, maar wel leuk om ook eens naar te kijken.

1. Trolley

Een trolley kan zorgen voor meer comfort op de banen. Op deze manier hoef je het gewicht van de tas niet de hele baan over te dragen. Zeker als je soms lichamelijke klachten ervaart kan een trolley een waardevolle toevoeging zijn.

2. Golfhorloge

Een golfhorloge kan een handig hulpmiddel zijn tijdens het golfen. Zo kan je op sommige golfhorloges je scores bij houden, kaarten van de golfbaan zien en afstanden meten tot de holes en andere obstakels.

3. Afstandsmeter

Met een afstandsmeter kan je nauwkeurig meten wat de afstand tot een hole, bunker of waterhindernis is. Door deze informatie kan je je slag aanpassen en betere resultaten halen.

4. Ballenhengel

Of je nou jarenlang op de golfbaan staat of als je een beginnende golfer bent, het kan wel eens voorkomen dat je golfbal in het water terecht komt. Met een ballenhengel kan je op een gemakkelijke manier jouw bal uit het water vissen.

5. Toursticks

Met toursticks, ook wel oplijnstokken, kan je jouw swing en uitlijning oefenen en verbeteren. Door de sticks op de grond te leggen, kan je ze als referentiepunt gebruiken. Zo kunnen golfers visueel controleren hoe ze hun club en lichaam houden tijdens je swing.

Voor jong en oud is een trolley fijn

Publicatiedatum: 24-04-2024