Veelgestelde vragen over Golfstart

De veelgestelde vragen over Golfstart staan hier voor je op een rij.

Neem contact met ons op

Contact

Stel je vraag aan het Golfstart supportteam. Mail ons via golfstart@golf.nl of bel 030-2423670

Veelgestelde vragen

Wat is Golfstart?

Golfstart is een lespakket dat altijd uit zes lessen bestaat. In deze zes lessen maak je kennis met de golfsport en sluit je af met een NGF-baanpermissie. 

Golfclubs en -banen bepalen zelf wanneer ze een Golfstart organiseren. Deze activiteit wordt verdeeld over minimaal vier verschillende dagen. Via 'Zoek en boek' vind je een Golfstart bij jou in de buurt!

Een Golfstart lespakket bestaat altijd uit zes golflessen en vindt plaats op minimaal vier verschillende dagen. Tijdens de laatste (baan)les wordt de NGF-golfbaanpermissie behaald.

Om deel te nemen aan Golfstart moet je je inschrijven voor een Golfstart lespakket bij een golfbaan. Je kunt met de zoekfunctie een golfbaan vinden bij jou in de buurt en bekijken welke Golfstart lespakket(ten) ze aanbieden. Na het boeken van een Golfstart lespakket ontvang je een bevestiging en ben je klaar om te gaan golfen!

Ga naar www.golf.nl/golfstart, zoek tussen de Golfstart lespakketten naar een golfbaan die bij jou past en selecteer de gewenste datum en tijd. Je kunt zoeken in jouw omgeving. Maak vervolgens een Sportprofiel aan. Als jouw Sportprofiel is geactiveerd kun je het gekozen Golfstart lespakket boeken. Nadat je een Golfstart lespakket hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail.

Het Golfstart lespakket die je boekt heeft een vaste prijs van €99 plus administratiekosten, tenzij er een eigen bijdrage door de golfclub wordt gevraagd voor bijvoorbeeld huur van materialen. Wanneer dit het geval is, wordt dit aangegeven bij het boeken van het Golfstart lespakket. Bij de golfbaan toon je jouw bevestigingsmail waarna je kunt deelnemen aan de Golfstart lespakket. In de bevestigingsmail staat waar je moet zijn, wie jouw golfleraar of contactpersoon is en wat je verder moet meenemen.

Golfstart is vanaf 16 september 2019 live en er zijn cursussen te vinden het hele jaar door. Golfbanen en -clubs bepalen zelf wanneer ze een Golfstart organiseren. Benieuwd welke golfbaan bij jou in de buurt meedoet aan Golfstart? Zoek hier een golfbaan bij jou in de buurt

Je kunt het hele jaar door een Golfstart lespakket boeken bij clubs die één of meerdere Golfstarts organiseren. Zoek een club bij jou in de buurt of op de datum van jouw keuze om te zien welke golfclub een Golfstart organiseert. Je boekt dan heel gemakkelijk online jouw lespakket voor de dagen en club naar keuze. 

Als je gaat golfen moet je jouw bevestigingsmail kunnen tonen op je telefoon of uitgeprint. In diezelfde bevestigingsmail staat waar je moet zijn, wie jouw golftrainer of contactpersoon is en wat je verder nodig hebt om mee te doen aan het Golfstart lespakket.

Je werkt tijdens je Golfstart lespakket toe naar een baanpermissie. Een baanpermissie houdt in dat je mag blijven spelen op de baan waar je jouw Golfstart hebt gevolgd. 

Deelname aan Golfstart kost €99 plus administratiekosten. Deelnemende golfbanen kunnen een extra vergoeding vragen voor de huur van materialen, waaronder bijvoorbeeld het gebruik van een kluisje. Dit staat bij het lespakket zelf aangegeven. 

Nee hoor, er zijn golfactiviteiten van verschillende niveau's. Geef het aan bij de trainer van de golfactiviteit, zodat hij/zij rekening kan houden met jouw niveau van sportiviteit.

Er zijn Golfstart lespakketten voor leeftijden vanaf 6 jaar. Als ouder moet je voor je kind boeken tot de leeftijd van 12 jaar. Tot de leeftijd van 16 jaar moet een ouder akkoord geven voor het profiel van een kind.

Jazeker, je kunt je vrienden ook laten kennismaken met Golfstart. Onder ieder Golfstart lespakket die je bekijkt, staat een blokje met 'deel dit Golfstart lespakket'. Vul hier de voornaam en e-mailadres in en wij sturen hem/haar een uitnodiging.

Draag makkelijke kleding met (sport) schoenen zonder hak.

Nee hoor, je kan meedoen aan golfactiviteiten in het hele land. Op de pagina 'Zoek en boek' vind je alle golfactiviteiten van Golfstart.

Jazeker. Binnen de zoek en boek module kun je dit aangeven. Dan kun je makkelijker filteren naar een geschikte Golfstart lespakket bij jou in de buurt.

Ja, de actievoorwaarden van Golfstart lees je hier.

Het Golf Supportteam kan je helpen bij het boeken van en het zoeken naar een golfcursus van Golfstart. Je kan met hen in contact komen door te mailen naar golfstart@golf.nl

Samen met de golfbanen proberen we de lespakketten tijdens Golfstart zo leuk mogelijk te maken voor de deelnemers. Mocht jouw ervaring niet optimaal zijn, dan vinden we dat heel vervelend. Graag komen we met je in contact om te kijken wat wij kunnen doen om het lespakket beter te organiseren.

Ons Golf supportteam helpt je graag om meer golfplezier te beleven. Je kunt ons bereiken op golfstart@golf.nl.

Je kunt jouw Golfstart lespakket wijzigen en annuleren in jouw golfprofiel. Nadat je bent ingelogd op www.golf.nl/golfstart klik je op 'mijn boekingen'. Hier kan je jezelf uitschrijven voor het geboekte lespakket of de reservering wijzigen. Dit kan tot 48 uur van tevoren. Wanneer je het geboekte lespakket annuleert is de golfbaan ook gelijk op de hoogte van jouw afwezigheid. Na annulering ontvang je de inschrijfkosten verminderd met de transactiekosten ter hoogte van € 2,75 binnen 14 dagen retour.

Mocht het voorkomen dat de golfclub jouw Golfstart lespakket annuleert, zullen ze contact met jou opnemen of/en wanneer deze wel kan doorgaan.

Deelname aan Golfstart is op eigen risico. Organisatoren en de door haar ingeschakelde hulppersonen of derden zijn niet aansprakelijk voor enige schade veroorzaakt door of verband houdende met deelname aan Golfstart, noch voor welke schade, diefstal, vermissing of letsel dan ook aan eigendommen en/of personen, als gevolg van gebruik of deelname aan Golfstart.

Hoe zoek ik een Golfstart lespakket?

Op www.golf.nl/golfstart kun je Golfstart lespakket zoeken. Dit kun je doen door een golfbaan te zoeken bij jou in de buurt en te kijken wat voor lespakket  zij aanbieden tijdens hun Golfstart.

Dat kan! Als je op 'uitgebreid zoeken' klikt, kun je aan de linkerkant aanvinken op welke leeftijd of doelgroep je wilt zoeken.

Je kan het hele jaar door een Golfstart lespakket boeken bij clubs die één of meerdere Golfstarts organiseren. Zoek een club bij jou in de buurt of op een datum naar keuze om te zien welke golfclub een Golfstart organiseert. Je boekt dan heel gemakkelijk online jouw lespakket en club. 

Tijdens de laatste les van je Golfstart lespakket ga je de baan in en behaal je jouw golfbaanpermissie. Met deze permissie blijf je de toegang behouden tot de baan waar je je lespakket gevolgd hebt. 

Nadat je een Golfstart lespakket hebt gevonden waaraan je wilt deelnemen, klik je op 'boek dit lespakket'. Er verschijnt een pop-up in je beeldscherm waarop je voor jezelf, jouw kinderen of iemand anders de cursus kunt boeken. Als je dat hebt ingevuld, klik je op 'boek lespakket'. Je krijgt een bevestigingsmail van jouw boeking.

Als je in de lijst met lespakketten zit, dan kan je linksboven in de afbeelding op het hartje klikken. Dan komt het lespakket bij 'mijn bewaarde lespakketten' te staan.

Als je gaat golfen is makkelijk zittende kleding en (sport)schoenen zonder hak het beste.

Verder is het handig om je bevestigingsmail op je telefoon of uitgeprint mee te nemen. In de bevestigingsmail staat waar je moet zijn, wie je trainer of contactpersoon is en wat je verder moet meenemen.

Deelname aan Golfstart heeft een vaste prijs van €99. Deelnemende golfbanen kunnen borg of een vergoeding vragen voor de huur van golfclubs. Dit staat bij het lespakket zelf aangegeven. 

Dit kan zeker! Neem hiervoor contact op met de golfbaan of -club waar je je graag wilt aanmelden.

Het streven van de organisatie van Golfstart is om zo veel mogelijk golfbanen en -clubs te laten deelnemen. Niet alle golfbanen kiezen ervoor om een Golfstart te organiseren. Misschien is er in de regio bij jou in de buurt wel een golfbaan te vinden die Golfstart organiseert?

Helaas is er dan geen golfbaan of -club in de buurt die een golfaanbod heeft dat geschikt is voor jouw beperking. Filter op banen verder weg, misschien heeft een club in een andere regio wel een geschikte cursus.

Een golfbaan of -club, die lid is van de NGF krijgt onder meer ondersteuning op het gebied van opleidingen, competitie en beleid.

Jazeker. Bij het reserveren van een Golfstart lespakket vind je ook de contactgegevens van de golfbaan of -club in de bevestigingsmail.

Na inschrijving op een Golfstart lespakket kan het een paar minuten duren voordat je een ontvangstbevestiging krijgt. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in je spambox of daar de e-mail terecht is gekomen.

Als dat ook niet het geval is, is je inschrijving waarschijnlijk niet gelukt en kun je het beste nogmaals aanmelden of contact opnemen met het Supportteam.

Je kunt jouw lespakket wijzigen en annuleren in je sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op golf.nl/golfstart klik je op 'mijn boekingen'. Hier kun je jezelf uitschrijven voor de geboekte lespakket of de reservering wijzigen. Dit kan kosteloos tot 48 uur van tevoren, na die tijd zijn de kosten voor je eigen rekening. Wij storten de inschrijfkosten, min de transactiekosten van €2,75 terug op je rekening binnen 14 werkdagen.

Je kunt je reservering annuleren tot 48 uur van tevoren. Bij grote voorkeur ontvangen de sportclubs je annulering minimaal een week van tevoren, zodat zij in hun les planning rekening kunnen houden met het aantal deelnemers. Je ontvangt je inschrijfkosten, min de transactiekosten van € 2,75 binnen 14 werkdagen retour op je bankrekening 

Annuleer je korter dan 48 uur voor de sportactiviteit plaatsvindt, dan ben je de recht op deelname en restitutie van het toegangsbewijs kwijt. 

Erg jammer dat het Golfstart lespakket niet aan jouw verwachtingen voldeed! Je kunt dit zelf direct bij de golfbaan aangeven, een mailtje sturen naar het Golf Supportteam (golfstart@golf.nl) of een review achterlaten via de e-mail die je achteraf ontvangt van ons.

Waarom heb ik een sportprofiel nodig?

Een sportprofiel moet je aanmaken om je in te kunnen schrijven voor een Open Golfdag en de golfactiviteiten die bij de golfbaan- of clubs worden aangeboden.

Met jouw profiel kun je jezelf (en anderen) inschrijven voor een Open Golfdag en golfactiviteiten. Daarnaast kan een golfbaan of -club na jouw inschrijving contact met je opnemen over jouw aanmelding.

Klik rechtsboven op 'Login'. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer! Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden. Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een sportprofiel aangemaakt!

Nee, dat is niet nodig. Met jouw eigen account kun je bij het boeken van een golfactiviteit vrienden en familie aanmelden.

Kies een golfactiviteit uit die jouw kind graag wilt beoefenen. Klik dan op 'boek deze golfactiviteit'. Dan verschijnt er een pop-up venster waarin je jouw kind kunt toevoegen. Vul de voornaam in en de leeftijd voor hem/haar en je kunt de sportactiviteit definitief boeken!

Voor elke sportactiviteit die je boekt ontvang je 3 e-mails. Een bevestiging, een reminder met o.a. de locatie en een mailtje na afloop waarmee je een review kunt plaatsen bij de sportclub. Deze e-mails heb je nodig om naar de sportactiviteit toe te gaan. Wil je alle overige e-mails niet meer ontvangen? Klik dan hier.