Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen over GOLFSTART staan hier voor je op een rij.

Meest gevraagd

Een kennismakingsles is het eerste begin in golf voor jou. Bij een golfclub of -baan volg je een laagdrempelige en vrijblijvende kennismakingsles in golf waar alle onderdelen van de sport voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan aflslaan, chippen of putten. Bij sommige golfbanen ga je zelfs de golfbaan op. 

Je kan een kennismakingsles boeken via  'Zoek en boek' bij jou in de buurt!

 

De baanpermissiecursus bestaat uit minimaal drie lessen van totaal zes lesuren voor een vaste prijs van €109. In deze lessen maak je kennis met de golfsport en haal je je golfbaanpermissie waarmee je de golfbaan op kunt om je handicap (oud-GVB) te halen. Je krijgt een golfset en ballen te leen. Deze cursus wordt verdeeld over minimaal drie verschillende dagen. Via 'Zoek en boek' vind je een baanpermissiecursus bij jou in de buurt.

De handicap 54-cursus bestaat uit minimaal tien lesuren waarbij de prijs varieert tussen €189 en €259. In deze lessen leer je de basis van de golfsport en haal je je golfbaanpermissie, het golfregelexamen en krijg je de mogelijk om je handicap 54 te halen door het spelen van jouw eerste golfronde. Je krijgt een golfset en golfballen te leen. Deze cursus vindt plaats over minimaal zes verschillende dagen. Via 'Zoek en boek' vind je een handicap 54-cursus bij jou in de buurt.

Tijdens de laatste les van je lespakket ga je de golfbaan in en krijg je de mogelijkheid tot het behalen van je golfbaanpermissie. Golfbaanpermissie geeft je de mogelijkheid om te golfen op de golfbaan waar je je lessen hebt gevolgd. Elke golfbaan beslist zelf of zij een golfbaanpermissie van een andere golfbaan accepteren.

De golfprofessional beoordeelt of jij je baanpermissie hebt behaald. Je baanpermissie krijg je als je laat zien dat je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. Met de baanpermissie heb je laten zien dat je veilig en goed genoeg kunt golfen, om op de betreffende golfbaan te blijven oefenen totdat je je handicap (oude GVB) hebt behaald. De golfprofessional vraagt altijd de baanpermissie voor je aan, door je in te schrijven bij de betreffende golfclub.

Tijdens de laatste les van je lespakket ga je de golfbaan in en loop je een 9-holes qualifying ronde. Om je handicap te behalen moet je minimaal 19 punten behalen over 9 holes. In combinatie met het behalen van je golfbaanpermissie en golfregelexamen vormt dit jouw handicap 54. Je bent nu bevoegd om op bijna alle aangesloten golfbanen in Nederland te lopen. Je kunt nu je handicap gaan verlagen door qualifying kaarten in te dienen via de GOLFNL App. 

 

NB een golfbaan kan kosten rekenen voor het registreren van jouw golfbaanpermissie of handicap 54 als dit een onderdeel is van een van hun lidmaatschappen. Als je wilt weten hoe dit op jouw golfbaan geregeld is, vraag het na via de contactgegevens die bij jouw Golfstart-lessenpakket staan vermeld.

Wanneer je je baanpermissie hebt, kan je golfen op de golfbaan waar je je lessen hebt gevolgd. Nu kan je verder oefenen naar handicap 54. Heb jij je baanpermissie gehaald maar weet je niet hoe nu verder? Neem contact op met jouw golfclub om een vervolg golfactiviteit te bespreken.

Biedt jouw golfclub geen vervolg activiteiten aan kijk dan eens bij andere golfclubs in de buurt of je daar terecht kan, of neem contact op met het Golfstart-supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

Je kunt jouw golfactiviteit wijzigen en annuleren in jouw sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op www.golf.nl/golfstart klik je op 'mijn boekingen'. Hier kan je jezelf uitschrijven voor het geboekte golfactiviteit of de reservering wijzigen. Dit kan tot 48 uur van tevoren.  Wanneer je de geboekte golfactiviteit annuleert is de golfbaan ook gelijk op de hoogte van jouw afwezigheid. Na annulering ontvang je de inschrijfkosten, verminderd met de transactiekosten ter hoogte van € 0,99 binnen 2  werkdagen retour, mits je inschrijfkosten hebt betaald.

 

Heb jij jouw geld niet binnen 2 werkdagen ontvangen op het bekende rekeningnummer? 

Neem contact op met het Golfstart-supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

In de voorwaarden staat dat een club of baan kan beslissen om kennismakingslessen tegen een betaling aan te bieden via het Golfstart-platform. De meeste clubs en banen bieden kennismakingslessen gratis aan. Het kan hierdoor voorkomen dat er verder gereisd moet worden voor een gratis kennismakingsles.

Over GOLFSTART

Ga naar golfstart.golf.nl, zoek tussen de golfactiviteiten naar een golfbaan die bij jou past en selecteer de gewenste datum en tijd. Je kunt zoeken in jouw omgeving. Maak vervolgens een Sportprofiel aan. Als jouw Sportprofiel is geactiveerd kun je de gekozen golfactiviteit boeken. Nadat je een golfactiviteit hebt geboekt ontvang je een bevestigingsmail.

Het kan zijn dat een golfclub of -baan nog een eigen bijdrage vraagt voor bijvoorbeeld huur van materialen. Wanneer dit het geval is, wordt dit aangegeven bij het boeken van je golfactiviteit.

Draag makkelijke kleding met (sport) schoenen zonder hak.

Mocht het voorkomen dat de golfclub jouw golfactiviteit annuleert, zullen ze contact met jou opnemen of/en wanneer deze wel kan doorgaan. Mocht de les niet kunnen worden ingehaald dan wordt het geld binnen 2 werkdagen retour gestort. Het bedrag niet ontvangen? Neem contact op met het Golfstart-Supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

 

Deelname aan een golfactiviteit is op eigen risico. Organisatoren en de door haar ingeschakelde hulppersonen of derden zijn niet aansprakelijk voor enige schade veroorzaakt door of verband houdende met deelname aan een golfactiviteit, noch voor welke schade, diefstal, vermissing of letsel dan ook aan eigendommen en/of personen, als gevolg van gebruik of deelname aan een golfactiviteit

Over lespakketten

Deelnemende golfbanen kunnen een extra vergoeding vragen voor de huur van golfclubs of golfballetjes. Als dit zo is, staat dit bij het lespakket zelf aangegeven en kan je dit op de club/baan zelf betalen.

Als je in de lijst met lespakketten zit, dan kan je linksboven in de afbeelding op het hartje klikken. Dan komt het lespakket bij 'Bewaarde sportactiviteiten' te staan in je profiel.

Na inschrijving op een Golfstart lespakket kan het een paar minuten duren voordat je een ontvangstbevestiging krijgt. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in je spambox of daar de e-mail terecht is gekomen.

Als dat ook niet het geval is, is je inschrijving waarschijnlijk niet gelukt en kun je het beste nogmaals aanmelden of contact opnemen met het Golfstart-Supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

 

Over jouw Sportprofiel

Een sportprofiel moet je aanmaken om een golfactiviteit te kunnen boeken.

Met jouw profiel kan je jezelf (en anderen) inschrijven voor een golfactiviteit. Daarnaast kan een golfbaan of -club na jouw inschrijving contact met je opnemen over je aanmelding.

Klik rechtsboven op 'Login'. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer! Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden. Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een sportprofiel aangemaakt!

Nee, dat is niet nodig. Met jouw eigen account kun je bij het boeken van een golfcursus vrienden en familie aanmelden.

Kies een golfactiviteit uit die jouw kind graag wilt beoefenen. Klik dan op 'boek deze golfactiviteit'. Dan verschijnt er een pop-up venster waarin je jouw kind kunt toevoegen. Vul de voornaam in en de leeftijd voor hem/haar en je kunt de golfcursus definitief boeken!

Over de Golfstart cadeaubon

De cadeauboncode is twee jaar geldig. De geldigheidsdatum wordt aangegeven in de mail na aankoop.

 

Nee, het is niet mogelijk om de cadeaubon in te wisselen voor geld, tenzij er geen geschikte locatie in de buurt is die een golfactiviteit-cursus aanbied.

De unieke code van de cadeaubon kan ingewisseld worden bij het afrekenen van de activiteit. Bij de betaalwijze kan je kiezen voor ‘ik heb een kortingscode’. Hier kan je de kortingscode invullen.

Het is niet mogelijk om meer dan 1 kortingsvoucher per bestelling toe te voegen.

Er zijn vier beschikbare waardes waar je een cadeaubon voor kan kopen. Dat zijn € 25,-, € 50,-, € 75,- en € 109,-.

Indien de cadeaubon niet de waarde heeft van het totale bedrag van de cursus blijft er altijd nog een bedrag open staan dat betaald moet worden. Als de cadeaubon een waarde heeft van € 109,- zullen er alleen nog servicekosten ter waarde van €0,99 in rekening gebracht worden en eventuele bijkomende kosten zoals aangegeven bij de cursus.

Neem dan contact op met het Golfstart-supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

Neem dan contact op met het Golfstart-supportteam via golfstart@golf.nl of telefonisch op 030-242 63 70.

Indien de golfclub of -baan de cursus annuleert wordt de waarde van de cadeaubon teruggezet op de cadeaubon en is de code opnieuw te gebruiken voor een nieuwe cursus.

Speciale voorwaarden

De actievoorwaarden van Golfstart lees je hier.