Beginnen met golf

De sport

Golf is simpelweg gezegd een sport waarbij de golfer in zo min mogelijk slagen de golfbal van de tee (het startpunt) naar de hole (het gaatje in de grond) wilt slaan. Dat klinkt heel makkelijk, maar er zit meer achter de sport dan je misschien in eerste instantie zal denken. Ben je nieuwsgierig naar de sport en wil je een gratis kennismakingsles volgen? Kijk dan hier voor meer informatie!

De uitrusting

Om te beginnen met golf hoef je geen nieuwe outfit aan te schaffen. Als je ademende kleding draagt waarin je goed kunt bewegen, is dat voldoende. Daarnaast is het verstandig om goede (golf)schoenen te dragen. Hierbij is het van belang dat je comfortabele schoenen hebt met voldoende grip tijdens het swingen en lopen. Let er ook op dat de schoenen geen spikes of noppen hebben. Verder heb je natuurlijk golfclubs nodig om de sport te beoefenen. Deze kun je vaak lenen of huren op de club. Voor een beginnende golfer is het vooral verstandig om een driver, ijzers, wedges en een putter te hebben. Kijk zeker ook naar de [10 must haves voor als je gaat beginnen met golf](link naar artikel over golfset voor beginners) en naar de ideale golfset voor beginners.

Taal

Golf heeft een aantal woorden die je veel rondom de banen zult horen. 'Par' betekent dat je de hole in het verwachte aantal slagen hebt geraakt, 'birdie' is een slag onder par, en 'bogey' is een slag boven par. Maar maak je geen zorgen, je hoeft geen woordenboek mee te nemen om te genieten van een rondje golf. Wil je toch helemaal voorbereid op de baan staan? Check dan onze woordenlijst met de belangrijkste golftermen!

Tijdeffici√ęnt golfen

Ook op jouw drukke dagen kun je gewoon golfen! Naast de 18-holes banen zijn er ook 9-holes banen en par-3 banen. Bij het spelen op een par-3 baan ben je circa een uurtje aan het spelen. De perfecte oplossing om te genieten van de sport met een drukke agenda!

Samen of alleen

Golf kan een heerlijke manier zijn om even te ontspannen en tot rust te komen. Je kunt de sport alleen beoefenen en helemaal opgaan in het moment. Ook kun je de sport samen spelen. Je kunt gezellig met je vrienden of familie naar de baan komen en even lekker bijkletsen. Maar met golf kun je ook juist nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken!