Oefenen + par-3 banen

Wat is een par-3 baan?

Een par-3 baan bevat elementen van een grote 18-holes of 9-holes golfbaan. Het enige verschil is de afstand. De banen van een par-3 baan zijn korter, waardoor beginnende golfers vaak meer plezier beleven aan het spel. Meestal hebben par-3 banen 9 holes, maar er zijn ook enkele par-3 banen met 18 holes.

Wanneer maak je gebruik van een par-3 baan?

Voor beginnende golfers is een kleinere baan fijn. Je hebt op een par-3 baan meer kans om een par (aantal slagen dat een professionele golfer nodig heeft om de hole uit te spelen) te maken dan op grotere banen, omdat de afstanden naar de green niet zo groot zijn. Gemiddeld is een par-3 baan van 9 holes 800 tot 1.600 meter lang. Maar ook voor gevorderde golfers is het leuk om af en toe op een par-3 baan te spelen. Hier moet je goed je best doen om birdies (één slag onder par) en parren te maken. Ook als je minder tijd hebt maar wel zin hebt om te golfen, is een par-3 baan ideaal om een klein rondje te spelen. Vaak duurt een ronde op een par-3 baan ongeveer een uur.

Leuk weetje:

Doordat de afstanden op par-3-banen korter zijn, heb je 9 keer de kans op een hole-in-one. Hoe leuk is dat?! Bovendien scheelt een ronde op een par-3-baan in de portemonnee.