Welke kleding draag je tijdens het golfen?

Eigenlijk gelden voor golf dezelfde richtlijnen als bij veel andere sporten (denk aan een goed ademend vermogen en lichtgewicht materiaal). Golf je recreatief dan kun je gewoon gaan voor een sportieve broek, -pak, -shirt en/of trui. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je schoenen het gras niet beschadigen. Je bent niet verplicht om speciale golfkleren of golfschoenen te dragen, al bevorderen goede kleding en schoenen je prestaties natuurlijk wel.

Golf je recreatief dan kun je gewoon gaan voor een sportieve, comfortabele en hippe outfit

Comfortabele kleding om te golfen

Golfen is bewegen en tijdens het golfen maak je veel verschillende bewegingen. Voor een goed potje golf is het belangrijk dat je makkelijk kunt bewegen. Je moet wandelen, slaan, bukken en draaien. En dat is precies de reden dat je goede sport of golfkleding nodig hebt. GolfkledingĀ is ontworpen voor deze sport. Deze kleding vergroot je bewegingsruimte en het materiaal is licht en ademt gemakkelijk. Draag je goede golfkleding dan zal dat een positieve uitwerking hebben op je prestaties.

Wat draag je tijdens het golfen, een aantal tips op een rij:

  • Draag platte schoenen of sportschoenen zonder spikes. (Sandalen of slippers geven onvoldoende grip om goed te kunnen golfen)
  • Trek makkelijk zittende kleding of een sportieve outfit aan waarin je goed kunt bewegen. Dit helpt om je eerste stappen in golf tot een succes te maken.
  • Golftassen zijn erg handig voor het dragen van je clubs en ballen maar dit is zeker geen musthave. Op de golfclub kun je bijna altijd wel een golfset lenen of golfballen verkrijgen.
  • Houd rekening met het seizoen, neem bijvoorbeeld een zonnebril, pet of zonneklep mee en vergeet de zonnebrand niet.

Draag vooral iets waarin je fijn kan bewegen, dit maakt het makkelijker om te leren golfen