Golfbaanpermissie

Hoe word je een golfer met een golfhandicap? Als beginnende golfer begin je met lessen bij een golfprofessional. Zodra de golfprofessional je vaardig genoeg vindt, krijg je van de golfbaan een golfbaanpermissie. Daarmee kun je op de betreffende golfbaan oefenen.

Golfregelexamen

Na het behalen van je golfbaanpermissie is de volgende stap het halen van het golfregelexamen. Je kunt de examenvragen oefenen via de app GOLF.NL, de website GOLF.NL of via regellessen op de golfclub. Het golfregelexamen kun je op twee manieren doen: online via de app GOLF.NL of schriftelijk op de golfclub. Het golfregelexamen heb je nodig om handicap 54 te gaan halen.

Golfbaanpermissie + golfregelexamen + 19 punten over 9-holes = handicap 54

9-holes golfronde

Als je je golfbaanpermissie en het golfregelexamen hebt gehaald, kun je op een golfbaan een qualifying ronde spelen. Een qualifying ronde is een golfronde waarbij je het aantal slagen noteert. Bij een bepaald aantal slagen ontvang je (stableford)punten. Bij een 9-holes golfronde heb je 19 punten of meer nodig om je handicap 54 te halen.

Handicap 54

Je speelt een qualifying ronde altijd met iemand die minstens het regelexamen behaald heeft. Bij het behalen van 19 punten of meer (bij het spelen van 9 holes) krijg je handicap 54 (of lager). Je krijgt dan een NGF-pas waar je handicap 54 op staat. Je digitale NGF-pas vind je terug in de app GOLF.NL. Door daarna meer qualifying rondes te spelen, kun je je golfhandicap verlagen.

Het verlagen van je handicap is een leuke manier om de vorderingen van je golfspel te zien.

Je kunt qualifying rondes spelen in Nederland of in het buitenland en de scorekaarten verwerken in de app GOLF.NL. In deze gratis app wordt je handicap direct aangepast. De app houdt ook je golfprestaties bij en deze kun je met vrienden delen. In de app zie je ook hoe hoog je staat in de handicapranking.

App GOLF.NL


De gratis app GOLF.NL kan worden gebruikt door alle golfers die bij de NGF zijn geregistreerd en is te downloaden voor alle smartphones (Apple en Android). Je maakt het account aan met je GolfServiceNummer en je barcode die je van je club ontvangt.
*Weet je jouw GolfServiceNummer (GSN) nog niet? Vraag het na bij jouw golfclub of -baan.