Wat is een golfbaanpermissie?

Een golfbaanpermissie is de tussenstap voor het behalen van je golfhandicap. Om je handicap te behalen, is het belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen met golf. Naast het oefenen van de basisslagen op de driving range (afslagmatjes), is het spelen op gras natuurlijk heel belangrijk. Met een golfbaanpermissie kun je oefenen op de golfbaan. Zo word je klaargestoomd om je handicap 54 te halen en krijg je de mogelijkheid om te kijken of golf iets voor jou is.

Met een golfbaanpermissie kun je oefenen op de golfbaan, zo wordt je klaargestoomd om je handicap 54 te halen

Hoe haal je een golfbaanpermissie?

Je golfbaanpermissie krijg je op veel banen al na 6 golflessen. Je kent dan ook de belangrijkste (gedrags)regels. In praktijk is het meestal zo dat de golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent om je baanpermissie te krijgen en hij of zij vraagt deze voor je aan bij de golfbaan of golfclub.

Wat kan ik met een golfbaanpermissie?

De eigenaar van de golfbaan bepaalt of iemand de baan op mag. De eisen daarvoor kunnen per golfbaan verschillen. Met de golfbaanpermissie mag je op de betreffende baan spelen. Een golfbaan beslist zelf of een golfbaanpermissie van een andere golfbaan wordt geaccepteerd. Je kunt met een golfbaanpermissie op veel par-3 golfbanen in Nederland terecht.

Volg een Golfstart-cursus om je golfbaanpermissie te halen

Met het Golfstart-lespakket van 6 lessen de baan op, Wordt je klaargestoomd voor het halen van je golfbaanpermissie. De 6 lesuren zijn nu voor €109 te boeken. Er is altijd een golfbaan bij jou in de buurt.

Eenvoudig door naar je handicap 54

Nadat je je golfbaanpermissie hebt gehaald, is de volgende stap het halen van handicap 54 (voorheen GVB genaamd). Hiermee kun je op bijna alle golfbanen in Nederland spelen en werken aan jouw golfspel. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier alles over handicap 54.